Ons avontuur....

Hoofdstuk I
Dat begon vorig jaar in oktober 2006 toen vrienden van ons een nestje hadden. Het was een nestje van drie met één voor één prachtige sphynx'en. Voor ons werd al vlug duidelijk dat Cira met ons mee naar huis mocht. Er begon voor ons een aangename tijd van wekelijkse bezoekjes aan het nest. Zo kregen we de mogelijkheid om ons kleintje te zien ontwikkelen en te veranderen. Op 10 december 2006 was het dan eindelijk zover... Cira mocht mee naar haar nieuwe thuis. Na een emotioneel afscheid van de mama, de zusjes en vooral afscheid van Bianca en Christophe die haar vanaf de eerste dag met heel veel liefde en zorgen hebben verzorgd (nog es een dikke merci voor Bianca en Christophe!!) begon haar reis richting De Haan. Cira ging meteen op ontdekking in haar nieuwe 'thuis' en heeft van die dag ons leven compleet veranderd!

In eerste instantie was het niet de bedoeling om aan kleintjes te beginnen. Maar ons Cira dacht daar anders over. Toen ze ongeveer 7 maanden was werd ze voor de eerste keer 'krols'. In het begin gaven we haar pilletjes om deze krolsheid uit te schakelen. Op advies van de dierenarts zijn we daar na een tijdje mee gestopt. Blijkbaar werken die pilletjes negatief op de volledige hormonenhuishouding en kan dit medische gevolgen hebben. Met andere woorden... geen pilletjes meer en lekker veel krols worden! Uiteindelijk werd ons Cira wekelijks krols en daar moeten we heus geen verdere uitleg bij geven hé....

Toen begon onze zoektocht naar een geschikte dekkater voor ons Cira. Na een uitgebreide zoektocht vonden we haar eerste liefje en zo werd ons Cira zalig zwanger.......

Hoofdstuk II

Sommigen onder jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt dat 'ons avontuur'  aan een tweede hoofdstuk is begonnen. Ons Cira is op vrijdag 14 december 2007 bevallen van zes lieve kittens. Een leuke belevenis voor ons met veel onvergetelijke momenten. Zes kittens... wie had dat verwacht?
We hadden gegokt op drie a vier kittens op basis van de echo dat werd genomen in het begin van haar zwangerschap. Maar ondertussen weten we ook dat je daar niet echt kan op vertrouwen. Zo'n echo is in feite bedoeld om te checken of alles goed gaat met de kittens en om uiteindelijk de zwangerschap te doen bevestigen. Het aantal kittens is moeilijk te zien gezien bepaalde vruchtzakjes achter elkaar liggen enzo. Maar we zijn heel tevreden met ons nestje!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sphynx